Rode bieten spread
- Eline

- 17 nov
- 1 minuten om te lezen

Ingrediënten:
5 middelgrote rode bieten (ongeveer 400 gram na het roosteren)
Olijfolie
Za'atar, grof zeezout en peper
Het 70 - 100 gram Griekse Yoghurt (naargelang gewenste dikte spread en de dikte van de yoghurt)
Teentje look
Werkwijze:
Snijd de bieten in blokjes of partjes, overgiet met wat olijfolie en bestrooi met 1 koffielepel za'atar en wat grof zeezout. Doe alles in een papillot.
Zet de papillot op de bbq of in jouw oven (180-200 graden, boven en onderwarmte) prik regelmatig in de bietjes om te kijken of ze gaar zijn. Afhankelijk van de grootte waarin je ze sneed en jouw oven mag je rekenen op een uurtje.
Eenmaal gaar en wat afgekoeld doe je de geroosterde bietjes in de blender, voeg de Griekse yoghurt toe, nog een scheutje olijfolie, nog wat extra za'atar naar smaak, wat peper en zout en naar wens een beetje honing.
Blenden en klaar.
Je kan eventueel afwerken met geroosterde nootjes naar wens. Ik verkoos geroosterde hazelnootjes (even in de pan op het vuur)

Opmerkingen