In Pajottegem (Vlaams Brabant) - Op verplaatsing - Bij jou thuis
Een glazen, keramieken, inoxen,… mengkom (genre de grootte van een Kitchen-aid mengkom) Plastiek mag ook, maar ik merkte op dat er soms plastieksoorten zijn waar het brooddeeg makkelijk aan blijft kleven. Moest je dus een alternatief hebben, ga daarvoor.
Een keukenhanddoek
Een bokaaltje (je neemt wat desemstarter huiswaarts) - grootte minimaal een grote confituurpot, idealiter +/- inhoud 0,4l - 0,5l
Wie dit heeft: een rijsmandje (voor degenen die het bijbestelden zal het zeker klaar staan)
Een schort mag zeker, al gooien we zeker niet met bloem 😉
Eventueel een doos of draagbox, ergens waarin je jouw rijsmandje goed in kan zetten voor het vervoer huiswaarts.
Een keukenweegschaaltje (geen stress als je dat niet hebt, delen gaat zéker ook 😉)
Je hoeft dit materiaal niet mee te nemen naar de workshop zelf. Maar volgende ingrediënten kan je alvast in huis halen.
Roggemeel (dit is volkoren) en dient om jouw desem te voeden. Een klein zakje volstaat om te kunnen starten.
Bloem om brood mee te bakken: tarwebloem, speltbloem, … Dit mag ook volkoren zijn al raad ik altijd aan om te mengen met witte bloem (spelt/tarwe), in dat geval kies je dus een witte bloemsoort en een volkoren bloemsoort. Hier kom ik tijdens de workshopuitgebreid op terug.